za 11 juli
Door: Harry van Megen
Blijf op de hoogte en volg Harry
12 Juli 2015 | Frankrijk, Saint-Vit
Overigens ook vandaag weer weinig opzienbarends. In het dorpje Villers-Farley is een jongetje genezen van hondsdolheid door Louis Pasteur die kort daarvoor het vaccin hiertegen had ontdekt. In het plaatsje verderop, Saline, staat een enorm prestigieus gebouw met een Romeinsklassieke voorgevel. Op last van de koning moest er een zoutfabriek met arbeiderswoningen, markt, kerk, e.d. gebouwd worden in het kader van de toen heersende sociale idealen. De architect is m.i. hierin een beetje doorgeschoten. Hotel Le Soleil d'Or in St. Vit (niet in Luxemburg) is onze slaapplek vanavond, wat ook wel mag na 105 km trappen, vonden wij.
12 Juli 2015 - 09:03
Gerda:
Goedemorgen fietsende heren! Alweer een mooi verhaal met een leuk "lach" gehalte! Hoe krijg je het verzonnen Harry..die woordspelingen! Toch maar eens gaan schrijven als je thuis komt....of weer een volgende fietsreis plannen????? Ik bewonder je kennis van de bijzonderheden van de streek waar jullie doorheen fietsen! Goed ingelezen ...of staat dat in het "fietsroute-boekje"??? Maar hoe dan ook: leuk om te lezen. En na 125 km hebben jullie zeker een goed hotel verdiend...dit zijn toch eigenlijk afstanden voor de jeugd....? Maar petje af hoor. Goede verdere tocht....het begint op te schieten en waarschijnlijk ruiken jullie de stal?
Groetjes Gerda